Ruutiaisen puutarha - Talon väki

Talon väki

Ruutiaisen puutarhan perustivat Eeva ja Ismo Ruutiainen. Vuoden 2020 alussa puutarhalla tehtiin sukupolvenvaihdos ja vastuu tilasta siirtyi Elli Ruutiaiselle. Eeva ja Ismo ovat toiminnassa edelleen aktiivisesti mukana.

 

 

Elli Ruutiainen

 Elli Ruutiainen

Elli ottaa ja saa vastuuta tilan töistä vauhdilla. Hän tarttuu tilan töihin vankalla kokemuksellaan, ja mitä ei vielä tiedä, siitä hän ottaa selvää. Kotitilalle maailmalta palannut Elli on valmistunut hortonomiksi Hämeen ammatikorkeakoulusta Lepaalta ja työskennellyt ProAgria Länsi-Suomen marjantuotannon asiantuntijana.

Ruutiaisen kolmihenkisen sisarusparven keskimmäinen kulkee sitkeästi ja päättäväisesti omalla polullaan. Ellin mielestä asioiden on tapahduttava heti eikä kohta.

 

 

 

 

 

Ismo Ruutiainen

 Ismo Ruutiainen 

Marjayrittäjyyden huippuammattilainen, oman alansa edelläkävijä. Ismo kehittelee uusia ideoita ja suuntia tuotantoon, kokeilee mielellään uusia lajeja, lajikkeita ja viljelytekniikoita sekä markkinointitapoja. Ei halua jämähtää paikoilleen puutarhan kehittämisessä. Nauttii ongelmanratkaisusta ja uusien ratkaisumallien löytämisestä.

Tarkka ja harkitseva, ahkera aamuvirkku Ismo valmistui Lepaan puutarhaopistosta hortonomiksi. Hän teki pitkän työuran ProAgria Pohjois-Karjalan puutarhatalouden yritysneuvojana ja on Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton puheenjohtaja.

 

 

   

Eeva Ruutiainen

 

 

Eeva Ruutiainen

Tilan henkilöstöpäällikkö. Pitää huolta kaikesta ja kaikista, erityisesti ihmisiin liittyvistä töistä. Itse pitää kesälomansa omasta päätyöstään kiireisimpään mansikka-aikaan, että voi olla mukana työntekijöiden opastuksessa sekä marjojen pakkaamisessa. Ei tingi laadusta piiruakaan.

Kansanterveyden edistäjänä päivätyötään tekevä fysioterapeutti ja KM Eeva huolehtii perheen terveysvalistuksesta ja pitää voin ja suolan määrän niukkana sekä marjat ja muut kasvikset runsaina. Tykkää nukkua kummallisissa paikoissa ja telttailee omassa pihassa.

Verkkosivuston valmisti Mari Kokkonen  ¦  mari@marikokkonen.fi