Ruutiaisen puutarha - Karhunvadelma

Karhunvadelma

Suomalainen karhunvadelma

Olemme yksi harvoista karhunvadelmaa kaupallisesti viljelevistä tiloista koko maassa, ainoa Pohjois-Karjalassa. Karhunvadelman marjat ovat pikimustia. Maku on parhaimmillaan täysin kypsänä. Marja on makea, mutta ei muistuta mitään tunnettua marjaa tai hedelmää.

Sitä käytetään kuten tavallistakin vadelmaa mm. jälkiruokiin, pirtelöihin, smoothieihin ja kakkujen sekä leivonnaisten koristeluun. Siitä voi valmistaa myös erinomaista hilloa ja mehua. Harvinaisen värinsä ansiosta se on hyvin huomiota herättävä. Marja on umpinainen, eikä siitä siis irtoa kantaa kuten vadelmasta. Vattumadot eivät ole kiinnostuneita karhunvadelmasta. Jäinen marja kestää kovankin käsittelyn. Sulatettuna se säilyttää muotonsa monia muita marjoja paremmin.

Karhunvadelmaa on saatavana elo—lokakuussa 150 ja 250 gramman rasioissa.

 

 

Verkkosivuston valmisti Mari Kokkonen  ¦  mari@marikokkonen.fi